|
|
Árpával Érő
|
Érési ideje: június végén, július elején érik, tehát az árpával egy időben.
Gyümölcse: kicsi, megnyúlt, szabályos körte alakú, színe citromsárga, napos oldalán aranysárga. Kocsánya igen hosszú, terméshéja vékony, sárgászöld, a napos oldalon kissé vörhenyes. Húsa fehéres, félig olvadó, gyengén illatos, állománya igen ikrás, kellemesen édeskés ízű. Húsában a kősejtek kicsik, alig észrevehetőek. Szotyósodásra hajlamos, ezért nem tartható el sokáig, tehát frissen, egyenesen a fáról kell megenni.
Porzói: Vilmos, Giffard vajkörte.
Fája edzett, erős, buja növekedésű. Laza, terebélyes koronájú, nagytermetű fát nevel.
|
1.500.-
|
|
Bosc Kobak
|
Szeptember közepén szedhető tartós tárolásra, amikor elérte a fajtára jellemző minőségi jegyeket. A gyümölcs mérete nagy vagy igen nagy (180-280gr.).
A gyümölcs teljes felülete rozsdamázzal fedett.
Héja közepes vastagságú, száraz. Kevésbé érzékeny, jól bírja a szállítást, ezért a kereskedők szívesen fogadják. Húsa fehéressárga, olvadó. Fája közepes vagy annál gyengébb növekedési erélyű. Igen ritka koronát nevel. Középkésőn fordul termőre, utánna viszont rendszeresen és bőven terem.
|
1.500.-
|
|
Vilmos
|
Augusztus végén, szeptember elején érik, gyümölcse középnagy, kúpos vagy tojás alakú, héja szalma- vagy viaszsárga; zamatos íze elsőrendű asztali fajtává teszi. Gyümölcse 2 hétig eltartható, konzerv céljára kedvelik fehér húsát.
|
1.500.-
|
| |