|
|
Besztercei muskotály |
Érési idő: szeptember
Gyümölcs: kicsi, hosszúkás, mindkét végén lekerekített alakú, héja sötétkék,egyes változatainál vöröses, hamvas, húsa sárgászöld-aranysárga, kemény, lédús, harmonikus, finom zamatú, magvaváló, igen sokoldalúan felhasználható, szeszipari, hűtő- és konzervipari felhasználásra, de aszalásra is alkalmas, jól szállítható
Termőképesség: középerős növekedésű, jó termőképességű, öntermékeny, jó fagytűrő, nagyobb vírustoleranciával rendelkezik az alapfajtánál
|
1.500.- |
|
Debreceni muskotály |
Származás: Magyarország
Érési idő: szeptember közepe
Gyümölcs: középnagy, elliptikus alakú, héja sötétlila, hamvas, magvaváló, húsa aranysárga, kemény, lédús, éretten intenzív muskotályos illattal és zamattal, friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas, jól szállítható,
Termőképesség: korán termőre fordul, rendszertelenül terem, könnyen hullik, pollenadója: Althann Ringló, Ageni, President, Sermina, Olasz kék
|
1.500.- |
| |